1. Home
  2. Bodemleven
  3. Biologie en gedrag van ritnaalden, emelten, wortelduizendpoten en ondergrondse springstaarten (literatuurstudie)

Biologie en gedrag van ritnaalden, emelten, wortelduizendpoten en ondergrondse springstaarten (literatuurstudie)

Na zo’n anderhalf jaar onderzoek binnen het project ‘Grondige Aanpak Bodemplagen’ (GAB) verschijnt vandaag( 19 oktober 2023) een literatuurstudie over de biologie en het gedrag van vier bodemplagen. 🐛

“In deze literatuurstudie hebben we kennis gebundeld over wat er bekend is van de vier bodemplagen, maar ook verwoord waar nog kennisvragen liggen”, laat WUR-onderzoeker Hilfred Huiting weten. Vanuit de ontbrekende kennis worden nieuwe onderzoeken en proefopzetten geformuleerd. Hierbij wordt steeds gewerkt op basis van Integrated Crop Management, wat inhoudt dat teeltmaatregelen zo goed mogelijk op elkaar worden afgestemd, met zo min mogelijk en gerichte inzet van gewasbeschermingsmiddelen.

Huiting: “Door druk op het middelenpakket merken we dat er in de praktijk veel vragen zijn over hoe het anders kan. Onderwerpen als ‘bodem’ en ‘bodemplagen’ geven extra complexiteit omdat er nog veel onbekend is. Met onze onderzoeksprojecten proberen we die kennis uit te breiden en deze literatuurstudie is daar een resultaat van.”

Download onderzoek Biologie en gedrag van ritnaalden, emelten, wortelduizendpoten en ondergrondse springstaarten

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen